Jāņogu liķieris sanāk dzidri sārts un viegli skābens.
Sastāvdaļas
- 2 kg jāņogu
- 1 litrs degvīna
- 750 g cukura
- ½ litra ūdens
Jāņogas saber burkā un aplej ar degvīnu.
Burku rūpīgi aizvāko un noliek saulē vai siltumā. Var turēt visu vasaru.
Liķierim degvīnu nolej no ogām. No ūdens un cukura savāra sīrupu un atdzesē. Sīrupu sajauc ar nolieto degvīnu un salej sterilās pudelēs. Pudeles rūpīgi aizkorķē un tur vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu