Ievārījumu vārīšanas laiks ir sācies. No mutes mutē ceļo tradicionālas un neparastākas ievārījumu receptes. Arī internetā informācijas daudz. Šķiet, kur nu vēl vairāk un citādi. Taču var gan. Atliek tikai pamainīt kādu garšvielu – un brīnišķīgs ievārījums gatavs! Vienu burciņu taupām ziemai, bet ar otru – cienājamies uzreiz. Ar brokastu putru, ar pankūkām, ar svaigu maizīti.
Sastāvdaļas
- 500 g rabarberu
- 500 g ievārījuma cukura
- 2 tējkarotes malta kardamona
- 1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Rabarberu noskalo un sagriež gabaliņos. Pievieno cukuru, kardamonu un uzvāra.
Vaniļas pāksti atver un pievieno ievārījumam. Vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Vaniļas pāksti izņem. Ievārījumu uzmanīgi izmaisa, lai rabarberu gabaliņi neizjuktu.
Pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem