Viens no klasiskajiem aukstās zupas variantiem - gards un atsvaidzinošs..

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 100 g skābeņu
  • 1 garais gurķis
  • 1/3 purava
  • 5 redīsi
  • dilles
  • 3 vārītas olas
  • 1,5–2 l kefīra
  • sinepes
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Gurķi, puravu, redīsus un dilles sīki sagriež, skābenes saplucina. Liek bļodā, pārlej kefīru, kam pievienotas sinepes, pipari un sāls. Samaisa. Pasniedzot aukstajai zupai uzbārsta sarīvētas vārītas olas.

Skābenes.

Lai skābenes nezaudētu kvalitāti

  • Vislabāk izmantot jaunās skābeņu lapiņas, jo tās ir vērtīgākas.
  • Skābenes mazgā tieši pirms gatavošanas, jo mitruma ietekmē tās ātri bojājas.
  • Tās nevāra alumīnija un čuguna katlos, jo, skābeņskābei mijiedarbojoties ar šiem materiāliem, ēdienam rodas nepatīkama metāliska piegarša.
  • Karstuma ietekmē skābenes zaudē spilgti zaļo krāsu un arī daļu garšas, tāpēc zupām tās pievieno pēdējā brīdī, vārot ne ilgāk par 2–3 minūtēm.
  • Gatavojot salātus, kuros iekļautas svaigas skābenes, tās saplucina ar pirkstiem vai pievieno veselas, jo griešana ar nazi noārda C vitamīnu.
  • Nav ieteicams skābenes glabāt ledusskapī ilgāk par 3 dienām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem