Kā padarīt biešu sulu garšīgāku? Jautā Ēriks A.

Reklāma

Lai šīs saknes sulas specifisko garšu padarītu baudāmāku, to var kombinēt ar citām sulām, garšaugiem, citrusaugļiem, garšvielām, medu vai sīrupu.

Augļu vai ogu sula. Pievienojot apelsīnu sulu, tiks līdzsvarota biešu sulas garša. Ar to labi sader arī dabīgi saldā ābolu un burkānu sula. Eksotisku garšu piešķirs ananasu sula, bet no granātāboliem izspiestā dzērienam piešķirs nelielu skābumu.

Citrusaugļu sula un miziņa. Neliels daudzums citrona vai laima sulas, kā arī rīvēta citrusaugļu miziņa atsvaidzinās biešu sulu.

Rīvēts ingvers. Šķipsniņa rīvēta ingvera padarīs biešu sulu pikantāku, kā arī uzlabos gremošanu.

Piparmētra. Piešķirs patīkamu aromātu un atsvaidzinošu garšas noti.

Pētersīļi vai baziliks. Šie garšaugi biešu sulas garšu pārvērtīs līdz nepazīšanai.

Kanēlis vai muskatrieksts. Pievieno nelielā daudzumā. Īpaši labi, ja sulu pasniedz siltu.

Medus vai kļavu sīrups. Šie dabīgie saldinātāji noder, ja biešu sula ir pārāk spēcīga.

Saldskāba biešu sula ar burkāniem un citrusaugļiem

Saldskāba biešu sula ar burkāniem un citrusaugļiem.

1–2 porcijas

  • 1 vidēja biete
  • 2 burkāni
  • 1 apelsīns
  • puscitrona sula
  • 1–2 cm svaiga ingvera
  • 100 ml ūdens

Bieti, burkānus, apelsīnu, ingveru nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī vai sulu spiedē. Ja lieto blenderi, iegūto sulu izkāš caur smalku sietu vai marli. Pievieno ūdeni un citrona sulu. Var pasniegt ar ledu.

Ja vēlas, pievieno 1 tējkaroti medus.

Biešu un gurķu sula ar piparmētru

Biešu un gurķu sula ar piparmētru.

1–2 porcijas

  • 1 maza biete
  • 1 vidējs gurķis
  • pusābols
  • puscitrona sula
  • 4–5 svaigas piparmētras lapiņas
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote medus (pēc izvēles)

Bieti, ābolu un gurķi nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī vai sulu spiedē un sastrādā. Ja izmanto blenderi, iegūto sulu izkāš caur sietu vai marli. Pievieno ūdeni, citrona sulu un piparmētras lapiņas, ja vēlas, arī medu.

Biešu un selerijas sula

Biešu un selerijas sula.

1–2 porcijas

  • 1 vidēja biete
  • 1–2 selerijas kāti (ar lapām, ja patīk izteiktāka garša)
  • 1 mazs ābols (salds vai saldskābs)
  • puscitrona sula
  • 1–2 cm ingvera
  • 100 ml ūdens

Bieti, ābolu un ingveru nomizo un sagriež. Seleriju sagriež. Liek blenderī vai sulu spiedē un sastrādā. Ja izmanto blenderi, iegūto sulu izkāš caur sietu vai marli. Pievieno ūdeni un citrona sulu.

Ja biešu sulai gribas maigāku garšu, pievieno vairāk ābolu sulas, var pievienot arī burkānu sulu. Tās piešķirs saldumu un noapaļos selerijas asumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem