Lietuvieši auksto zupu ēd, klāt piekožot siltus vārītus kartupeļus, tāpēc arī tāds nosaukums.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 1 l kefīra
- 150 g marinētu biešu
- 300 g vārītu kartupeļu
- 150 g svaigu gurķu
- 3 cieti novārītas olas
- cepeša gaļa
- 30 g zaļumu
- sinepes
- sāls, pipari
Pagatavošana
Gurķus, olas, cepeša gaļu sagriež kubiņos un liek bļodā. Pievieno marinētas bietes un samaisa. Kefīru sajauc ar sinepēm, sāli, pipariem un lej bļodā. Rūpīgi samaisa un uzbārsta sīki sagrieztus zaļumus.
Pasniedz ar siltiem, tikko novārītiem kartupeļiem, kas pārkaisīti ar dillēm.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem