Jau no 8. oktobra svētdienās plkst. 18.20 kanālā TV3 Latvijas garšu turpinās meklēt "Rimi" gardēžu komanda raidījuma "Izgaršo Latviju" jaunākajā, devītajā sezonā. Kāda tad īsti ir mūsdienu Latvijas garša? Vai tā, kas nodota no vecmāmiņu recepšu grāmatām, vai arī tā, kas atgādina bērnību, kādus noteiktus svētkus vai gadalaiku?
Raidījuma jaunā sezona pārsteigs skatītājus ar garšu, smaržu un krāsu daudzveidību, jo šoreiz apceļosim mūsu skaisto zemi Latviju tās pilnbriedā – vasarā. Superoga avene, Latvijas citrons – cidonija, tepat auguši āboli, miežu grūbas, kārtīgs porteris un ķiploks. Vai Latvijā ēdienu vispār ir iespējams pagatavot bez ķiploka?
Varētu pat teikt, ka raidījumā vairs netiek meklēta Latvijas garša, bet gan kopā ar "Rimi" gardēžiem un Latvijas ražotājiem tā tiek veidota un attīstīta. Top jaunas garšas, jauni produkti, bet netiek aizmirsts arī vecais labais, bez kā Latvijas virtuve nemaz nav iedomājama – īsta malkas krāsnī cepta maize tepat Priekulē, īpašais Latvijas siers, marinētie kabacīši un daudzi citi tautā iemīļoti produkti.
"Mūs, "Satura darbnīcas TAPT" ļaudis, šis projekts ir aplipinājis ar mīlestību uz ēdienu.
Tas dod mums iespēju izceļoties no Nīcas līdz Dagdai, ieskatīties Latvijas ražotāju cehos un lielajos katlos, kur top jauni un jau iemīļoti Latvijas produkti. Un kas vēl… arī garšīgi ēst, jo "Rimi" gardēži prot gatavot un pārsteigt ar aizvien jaunām receptēm," atklāj raidījuma producente Liene Vilnīte.
Šajā sezonā “Rimi" gardēžu komanda, kas kopā sēdīsies pie viena galda, lai meklētu mūsdienu Latvijas garšu, paliek nemainīga – Mārtiņš Sirmais, Ilze Auzere, Liene Zemīte, Normunds Baranovskis, Edgars Sanders un Mārcis Mitrēvics.