Raidījums "Izgaršo Latviju" atgriezies kanālā TV3 ar desmito jubilejas sezonu. Šīs sezonas noslēgumā raidījumam būs tapuši jau 100 gardi stāsti, kas iedvesmojuši jauniem eksperimentiem virtuvē ne vienu vien skatītāju.

Varētu jautāt, vai Latvijā maz ir tik daudz dažādu produktu, par kuriem stāstīt? Ir, un nāk klāt jauni, par kuriem šajā sezonā pastāstīs iemīļotie "Rimi" gardēži – Mārtiņš Sirmais, Liene Zemīte, Ilze Auzere, Normunds Baranovskis un Mārcis Mitrēvics.

Latvijas ražotāji nepagurdami strādā pie tā, lai radītu jaunas un veselīgas alternatīvas līdzās jau patērētāju iemīļotajiem produktiem. Tiek pievienots mazāk cukura, izmantotas tikai vietējās izejvielas, rasta iespēja dārzeņus izaudzēt arī ziemā, kā arī sekots līdzi pasaules tendencēm, lai meklētu to vienīgo, unikālo – Latvijas garšu. Pat barankas var pagatavot veselīgāk un saldējumu tikai no dabiskām sastāvdaļām, bet salātlapas, gurķus un tomātus Latvijā tagad audzē visu gadu.

Šosezon gardēži apciemos vietas, kurās tiek ražoti patērētāju iecienīti produkti, piemēram, "Raunas" zaļais siers un "Cesvaines piena" gar­dais sviests, iemīļotās "Trikātas" sniega bumbas un "Rundāles" gardie pesto. Iepazīsim, kā ražotāji eksperimentē ar garšām – tā "Lāči" rupjmaizi sapārojuši ar šokolādi gardās trifelēs, "Ievas siers" gardajam sieram pievieno trifeles, savukārt Abavas vīni nepārtraukti eksperimentē.

"Izgaršo Latviju" jaunā sezona svētdienās plkst. 18.20 kanālā TV3.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.