Gatavojot to pašu cukīni, tikai ķīniešu gaumē, iegūst pavisam citu garšas baudījumu. Ātra karsēšana vokpannā un pakāpeniska produktu pievienošana saglabā katra garšu un svaigumu.
Sastāvdaļas
- 2 nelieli burkāni
- 2 nelieli cukīni
- 3 dažādu krāsu paprikas
- 500 g šampinjonu
- 1 čili pāksts
- 5 cm garš gabaliņš ingvera saknes
- 2 selerijas kāti
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 tējkarotes sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote smalki sasmalcinātas piparmētras
- 1 tējkarote smalki sasmalcinātas kinzas
- 200 g spinātu
Pagatavošana
- Paprikas pākstīm izņem sēklas un gareniski sagriež 1 cm platās strēmelēs. Burkānus un cukīni sagriež garenās strēmelēs, šampinjonus – 3 mm biezās šķēlēs. Selerijas kātus sagriež smalki.
- Vokpannā ielej un uzkarsē sezama sēklu eļļu. Sakarsētajā eļļā liek sasmalcinātu ķiploku, ingveru, čili un pasautē 2 minūtes.
- Pievieno burkānu šķēles, pēc 2 minūtēm cukīni šķēles, vēl pēc 2 minūtēm papriku, vēl pēc 2 minūtēm seleriju un spinātus.
- Visus dārzeņus pasautē vēl 2–3 minūtes, pārkaisa ar sasmalcinātu piparmētru un kinzu. Pievieno sojas mērci, visu sajauc un patur 5 minūtes, lai ievelkas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu