Ledus salst, līdz ar to drīz būs iespēja tikt pie zandartiem arī no ledus. Daudzi teiks, ka zandarts ir garšīgs tāpat vien sacepts, bet, ja gribas ko citādāku, tad šī recepte būs pašā laikā. Var izmantot kā uzkodas un iepriecināt viesus vai kā pamatēdienu pie svaigiem salātiem.

Sastāvdaļas

  • zandarts
  • ola
  • dilles
  • lociņi
  • ķiplociņš
  • angļu bekona šķēlītes
  • mazliet milti pēc sajūtām
  • garšvielas, kas nu kuram garšo

Pagatavošana

Zandartu izfilē un sagriež gabaliņos. Sarīvē vai caur ķiplokspiedi izspiež ķiploku, klāt sakapātas dillītes un lociņus. Šo visu samaisa kopā ar zandarta gabaliņiem, pa virsu uzsit olu, samaisa un pieber drusciņ miltu, lai masa saturīga un vieglāk ierullēt bekonā. Tālāk ņem bekona šķēlīti, uzliek virsū sagatavoto masu un ierullē bekonā.

Uz cepampannas uzliek cepampapīru, lai panna nepiedeg un sieva nedusmojas, to ieziež drusciņ ar sviestu un krāmē virsū rullīšus.

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180–200 grādiem un liek labumu iekšā. Cep apmēram 20 minūtes, līdz vizuāli izskatās gatavs.

Labu apetīti!

  • Lasi žurnālā "Makšķernieka gads 2024":
     
  • Knifi, kā dažādos gadalaikos noķert asari
  • Par drošību uz ūdens un ledus
  • Fakti, kas obligāti jāzina par līdakām
  • Zivīgākās dienas gada griezumā
  • Ekspertu ieteikumi

Abonē žurnālu šeit

"Makšķernieka gads 2024".