Izdevniecība "Latvijas mediji" laidusi klajā latviešu rakstnieces un grāmatu blogeres Rutas Zimnohas romānu "Vīratēvs".

Dzīve spēj izmest tādus līkumus, kurus cilvēks pat nevar iztēloties. Arī Liliānai, tramīgi gaidot pirmo tikšanos ar vīratēvu, pat prātā neienāk, ka viņas un Askolda gadu starpība būs vismazākais no visiem iespējamiem satraukuma iemesliem. Liliānas dzīve beidzot ir tieši tik perfekta, kā viņa to vienmēr vēlējusies, un sieviete nav gatava samierināties ar tās apdraudējumu. Bet ko tad, ja jāizvēlas starp ideālu fasādi un pašiem tuvākajiem?

“Šī ir pirmā grāmata, kuru lasot, gribējās kādam no tās varoņiem mest ar pannu... Bet īstenībā stāsts dikti sāpīgs – par izvēlēm starp perfekcionismu un "ko ļaudis teiks", mīlestību un piepildītu dzīvi, par bērna ilgām pēc tēva, kura nav, par mammas centieniem izaudzināt bērnu vienai un būt arī laimīgai pašai. Varētu jau pasmieties, ja ne pieredze, ka šādi stāsti dzīvē tiešām sastopami... Un tad smadzenēs iegraužas jautājums par cilvēcību un dzīvnieciskumu katrā no mums. Autorei ir izdevies uzrakstīt vienlaicīgi šķebinošu un aizraujošu stāstu," tā Meldra Gailāne, grāmatu blogere.

"Liliāna, Askolds, Zinta, Marats, Ernests, Jānis Stepiņš... It kā vienas ģimenes locekļi, kuriem būtu jābūt pašiem tuvākajiem cilvēkiem, jāstāv un jāuzticas citam par citu. Jā, tāda būtu tradicionālā ģimenīte, kura ne ar ko neatšķirtos no visām pārējām. Taču Ruta Zimnoha prasmīgi savijusi šo cilvēku  dzīves līkločus vienā pamatīgā melu, neuzticēšanās kamolā. Neviens no viņiem nedzīvo savu dzīvi. Bet varbūt neprot? Ir tiešām grūti un sarežģīti dzīvot, ja nemitīgi moka domas, kā es izskatīšos citu acīs," Ruta Skrebele, literāte, pedagoģe.

Rutas Zimnohas romāns “Vīratēvs”.

Par autori

Ruta Zimnoha sevi sauc par kurzemnieci ar baltkrievu gēniem. Sava nodabā rakstījusi jau kopš bērnības, tad piedalījusies Latvijas Rakstnieku savienības Jauno un iesācēju autoru seminārā un pilnveidojusi prasmes Literārās akadēmijas rīkotajās 2016. un 2020. gada Prozas meistardarbnīcās. Izcila Rīgas gide, aizrautīga grāmatu blogere, skolotāja un nu jau četru grāmatu autore.

Grāmata izdota "Vakara romānu" sērijā. Vāku māksliniece Nataļja Kugajevska.

Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību, sarežģītām attiecībām un noziegumiem ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit