Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā rakstnieces, žurnālistes, publicistes, redaktores un režisores Daces Judinas mūsdienu ironisko detektīvu sērijas "Izmeklē Anna Elizabete" divdesmito romānu "Es tev piedodu".

Gada nogales klusajā laikā Mežājos, dzīvnieku patversmes Nadziņš barības nojumē, lieljaudas gaļas mašīnā tiek atrasta sievietes kāja... bez ķermeņa. Praktiski vienlaikus pagasta galvas Arvja Konrāda saderinātās Ingas skaistumsalonā iebrūk specvienība, visu izārda, bet saimnieci arestē aizdomās par narkotiku glabāšanu. Ģenerālis Bass ir pārliecināts, ka šī ir kārtējā spēka demonstrācija no Lielās Mājas.

Luāras ielejā, Arno pilī, kurp Anna Elizabete un Ģirts Melderis devušies strādāt pie filmas Gadsimta ķēriens, viena pēc otras notiek divas slepkavības: vīna degustācijas laikā tiek noindēts pilskungs, bet pēc dažām dienām vīnadārzos ar desmit šķēpa dūrieniem nobeigts vīndarītavas pārzinis. Filmā atveidojamie pagātnes notikumi, skatoties šodienas acīm, rādās pilnīgi citā gaismā, turklāt dažas personas nav tās, par ko uzdodas... Melderis saņem traģisku vēsti no Dinas, kura Austrijā pieskata Berghofas muižu... Uzzinājuši par notiekošo, Miks Kaķītis un Egons Dambergs dodas uz Franciju glābt Annu Elizabeti no nepatikšanām, taču paši nonāk neapskaužamā situācijā.

Daces Judinas romāns "Es tev piedodu". Vāka mākslinieciskais noformējums: Arturs Nīmanis.

"Pirms trīspadsmit gadiem Līzbete uzvārīja pirmo tasi melnas kafijas. Nu to ir divdesmit – no dīvainā Līgovakara līdz aizsmakušajam ziemas blūzam, mēnesi pie jūras čiepjot sieru otrajai pelītei, paliekot vien trīs klikšķu attālumā no laimes, jo ceturtais kauliņš brīdinājis – tuvojas tīrītājs un aizbildināties ar amnēziju neizdosies. Cilvēces lielākais lāsts ir alkas pēc dimantu cietā spožuma – slazds, kurā iekrītot, no tīkotāja nepaliek pat pēdas putekļos. Lielais Svārsts darbojas nekļūdīgi – katram pēc nopelniem, vēsi un bezkaislīgi. Liktenim nav humora izjūtas. Rēķini jāmaksā. Visiem. Slēpšanās nelīdzēs, jo pamodināti mirušie uz dzīvību un nāvi nograuj atmiņu lavīnu. Un piepildās senais pravietojums – kas lēni nāk... Kāds aiziet, lai vairs neatgrieztos, jo viņa rēķinā rakstīts: sešas pēdas, bez nožēlas; cits cer uz ilgoto – es tev piedodu. Bet tā vietā izdzird: atnāciet rīt!" tā Dace Judina. 

"Kad Annai Elizabetei kā Sievietei palika 20 gadi, mēs neko daudz par viņu nezinājām, bet tas bija skaists laiks un dzīves sākums. Tagad? 20 grāmatas sērijā Izmeklē Anna Elizabete ir fenomens latviešu literatūrā! Un tās vēl nav beigas... Anna Elizabete pasmaida un dodas tālāk!" tā Andris Bulis, aktieris, Annas Elizabetes draugs.

Dace Judina (1970) – žurnāliste, rakstniece, publiciste, redaktore, teātra un pasākumu režisore, dziesminiece. Kopš 90. gadiem darbojas presē, sabiedrisko attiecību un pasākumu jomā, kopā ar dzīvesbiedru Arturu Nīmani sagatavojusi vairākas literāri muzikālās programmas. Daces Judinas romāni vairākkārt iekļuvuši lasītāko latviešu autoru darbu sarakstos. 2013. gadā rakstniece saņēmusi Lielo lasītāju balvu par detektīvromānu "Dīvainais Līgovakars".

 

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit