Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā horvātu rakstnieka Juricas Pavičiča romānu  "Sarkanais ūdens". No horvātu valodas tulkojis Dens Dimiņš.

20. gadsimta beigas Horvātijā. Kara fonā risinās ģimenes traģēdija: nelielā ciematiņā pazūd meitene, un vienīgie, kas viņu turpmākos gadu desmitus turpina meklēt, ir ģimene. Mainās varas, uzglūn korupcija, haoss un vienaldzība, bet pazudusī meitene kļūst par simbolu cilvēcībai. Viņa ir kā cerība, kas vienmēr sniedz atbalstu, kamēr nozieguma atrisinājums izrādās šokējošāks par kataklizmām.

Juricas Pavičiča romāns "Sarkanais ūdens" (Crvena voda, 2017). Vāka mākslinieciskais noformējums: Emīls Garjānis.

Jurica Pavičičs (1965, Splita) - horvātu rakstnieks, žurnālists, scenāriju autors. Saraksījis deviņus romānus un divus stāstu krājumus, par kuriem ieguvis plašu kritiķu atzinību dzimtenē. Slavens tieši ar saviem neortodoksāli sarakstītajiem žanra darbiem - piemēram, detektīva tipa rakstību, kas pavērš notikumus aktuālā politiskā un sociālā gultnē, izvēloties neparastus sižeta risinājumus. Daudzu literāru balvu laureāts: Mešas Selimoviča balvas (Nagrada Meša Selimović (Tuzla)) finālists (2017), iegūta Ksavera Šandora Gjalska balva (Nagrada Ksaver Šandor Gjalski) par labāko sezonas prozas literāro darbu Horvātijā (2018), Horvātijas medija "Ekspres" Friča literārā balva (Nagrada Fric, 2019), Francijas medija "Le Point" balva "Prix du Polar Europeen" (2021), Francijas literatūras balva "Grand Prix de Littérature Policière" (2021), Francijas "Transfuge" balva ārzemju literatūras darbam (2021), Francijas kritiķu balva "Prix Mystère de la critique" (2021), frankofono grāmatu tirgotāju balva "Librà" (2022) u. c.

Dens Dimiņš.

Dens Dimiņš – pieredzējis latviešu tulkotājs, studējis klasisko filoloģiju un tulkošanas teoriju Latvijas Universitātē (bakalaura un maģistra grāds), studējis valodniecību Islandes universitātē (Háskóli Íslands, doktorantūra), Viskonsīnas-Medisonas Universitātē (ASV), Berlīnes Brīvajā universitātē u. c. Darbojas ar daiļliteratūras tekstiem kopš 1999. gada un strādā ar albāņu, bulgāru, grieķu, itāļu, franču, krievu, vācu, angļu, holandiešu un arī horvātu valodu. Kopumā iztulkojis ap 50 daiļliteratūras grāmatu. Latvijas Literatūras gada balvas laureāts (2009, 2016), ieguvis Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas literāro balvu "Sudraba tintnīca" (2020).

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.