Pirmajos Ziemassvētkos piedāvājam divas sildošu un ļoti smaržīgu dzērienu receptes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 6 glāzes ananasu sulas
  • 1 ābols ar izņemtu serdi un sagriezts gabalos
  • ½ glāzes gaišo rozīņu
  • ½ glāzes brūnā cukura
  • 1 apelsīna rīvēta miziņa
  • 2 kanēļa standziņas, salauztas
  • ½ tējkarotes krustnagliņu

Pagatavošana 

1. Katlā lej ananasu sulu, ieber sagrieztu ābolu, rozīnes, brūno cukuru.

2. Apelsīna miziņas, kanēļa standziņas un krustnagliņas. Visu karsē uz lēnas uguns 5 minūtes.

3. Pirms pasniegšanas izņem garšvielas. 

Ananasu un portvīna karstais dzēriens

Savukārt šī recepte ir līdzīga iepriekšējai, tikai ar kārtīgu portvīna piedevu. Portvīns ir portugāļu stiprinātais vīns. Sulas rūgšanas laikā tai pievieno spirtu, kas aptur rūgšanu, un sulā paliek cukurs, kas vīnam piešķir saldu garšu.

Sastāvdaļas

  • 6 glāzes ananasu sulas
  • 1 pudele portvīna
  • 1 glāze gaišo rozīņu
  • 1 apelsīna miziņa

Pagatavošana 

1. Visas sastāvdaļas savieno katlā un uzkarsē līdz vārīšanās stadijai, bet nevāra. Nogriež uguni un iztur 15 minūtes. 

2. Pirms pasniegšanas izņem garšvielas. Pasniedz karstu stikla krūzēs.  

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem