Neierasta kombinācija, kur selerijas pikantums labi papildinās kēksiņu garšu.
Sastāvdaļas
- 200 g selerijas saknes
- 200 g miltu
- 125 g cukura
- 3 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 neliels apelsīns
- 100 ml augu eļļas
- 75 g lazdu riekstu
Krēmam:
- 150 g krēmsiera
- 50 g pūdercukura
- nedaudz apelsīna sulas un rīvētas miziņas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un sagatavo 12 mafinu formiņas. Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un cukuru. Citā traukā sajauc olas, rīvētu apelsīna mizu un sulu, kā arī eļļu.
Selerijas sakni sarīvē, sasmalcina riekstus un pievieno miltu maisījumam.
Pēc tam pievieno olu maisījumu. Turpina maisīt, līdz viss viendabīgi sajaucies. Mīklu sapilda mafinu formiņās, lai tās būtu piepildītas līdz divām trešdaļām. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 20–25 minūtes, līdz mafini viegli zeltaini. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja tas ir sauss, mafini ir gatavi. Atstāj mafinus atdzist.
Krēmam bļodā iesijā pūdercukuru, pievieno krēmsieru, šķipsniņu apelsīna mizas un nedaudz sulas. Ja krēms ir pārāk šķidrs, ieliek ledusskapī līdz 30 minūtēm. Ja nepieciešams, pievieno vēl pūdercukuru. Kad mafini pilnībā atdzisuši, ar konditorejas maisiņu vai karoti uzklāj krēmu.
Var pārkaisīt ar drupinātiem lazdu riekstiem
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
-0.7 °C
























































































































































































































































