Ēdamais rīspapīrs ir plāns, pagatavots no rīsu stiebriem un šajā gadījumā noderēs ātri pagatavojamas uzkodas uzmeistarošanā.
Sastāvdaļas
- daži vistu šķiņķīši
- galviņa ledussalātu
- 4 vidēja lieluma gurķi
- 2 avokado
- 1 citrons
- sezama eļļa
- rīspapīrs
Pagatavošana
Vistu šķiņķīšus atkaulo un tvaicē vai novāra buljonā. Avokado nomizo, sagriež daiviņās un apslaka ar citrona sulu, lai nekļūst tumšas. Gurķus nomizo un sagriež stienīšos. Vistas gaļu saplucina. Ledussalātus sagriež gareniski, lai varētu ietīt rīspapīrā.
Rīspapīru iemērc ūdenī, nedaudz patur, klāj uz dēlīša un kārto salātus, gurķus, avokado, vistu, uzpilina sezama eļļu un viegli rullē rīspapīrā. Noliek uz dažām minūtēm, tad pārgriež uz pusēm un izkārto.
Šķiņķīšu vietā var izmantot vistas fileju. Pildījumam var pievienot arī sojas mērci un saldo čili mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
2.2 °C






















































































































































































































































