Marokas ēdieni ir asi un ziemā sildoši. Viena no populārākajām piedevām ir sālīti citroni, ko pasniedz pie putnu gaļas, zivju, dārzeņu un jūras velšu salātiem.

Reklāma

Litra burkā ietilpst 3–5 citroni. Uz vienu citronu ņem aptuveni ēdamkaroti rupjā jūras sāls (un mazliet bēršanai tieši burkā). 


Burku rūpīgi izmazgā un sterilizē. Citronus nomazgā, blanšē verdošā ūdenī, notīra ar sodu, izmantojot sūkli ar raupju virsmu, un rūpīgi noskalo tekošā ūdenī. Trešdaļu citronu daudzuma atliek (ja sagatavo 9, atliek 3). Nomazgātos citronus krusteniski iegriež – kā puķīti. Griezumos ieber sāli.


Citronus krusteniski iegriež.

Citronus saliek burkā, uzber tiem sāli. Uzmanīgi piespiež, lai burkā ietilptu pēc iespējas vairāk citronu. No atliktajiem citroniem izspiež sulu un salej burkā. 


Burku aizvāko un atstāj istabas temperatūrā uz 3 diennaktīm. 

Ja šajā laika posmā burkā neveidojas sula vai arī tās nebūs pietiekami, jāizspiež un jāpielej vēl citronu sula.


Pēc 3 dienām burku ievieto ledusskapī un ik pa laikam sakrata, lai izšķīstu sāls. Citronus var lietot pēc 3 nedēļām. Tādā pašā veidā var sālīt arī apelsīnus.


Burkā ietilpst trīs līdz pieci citroni.

Sālīti citroni vai apelsīni ir lieliska piedeva arābu virtuves ēdieniem, mērcēm, marinādēm. Ar tiem var bagātināt putnu gaļas, zivju, dārzeņu un jūras velšu salātus, kā arī ēdienus ar kuskusu vai bulguru.