Ar dažādām minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem bagātie rabarberi iederas gan desertos, gan vasarīgos salātos. Tieši desertos rabarberi savu garšu spēj parādīt vislabāk. No tiem var pagatavot uzputeni, krēmu, ķīseli, dažādas kūkas, cepumus, mafinus, sorbetus un sukādes. Šoreiz cepsim apgāzto rabarberu kūku.
- 110 g kviešu miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 230 g rabarberu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 80 g sviesta
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes maltu mandeļu
- šķipsna sāls
- skābais krējums pasniegšanai
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Ietauko tortes veidni (Ø 20 cm) vai izklāj tās pamatni ar cepampapīru.
Rabarberus sagriež aptuveni 5 mm garos posmiņos, sajauc ar nedaudz cukura un izlīdzina veidnes dibenā.
Sviestu un atlikušo cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Pa vienai piesit olas un turpina putot. Tad iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli, pievieno mandeles un visu rūpīgi samaisa. Ar karoti liek uz rabarberiem un izlīdzina. Cep aptuveni 40 minūtes, līdz kūka pacēlusies un kļuvusi zeltaina. Gatavību pārbauda, centrā iedurot koka irbulīti, – ja tas ir sauss, kūka ir gatava. Atstāj padzist veidnē kādas 5 minūtes, tad izņem no tās. Pasniedz ar skābo krējumu vai saldējumu.
Lai bagātinātu kūkas garšu, maltajām mandelēm var pievienot sīki rīvētu citrona vai apelsīna miziņu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu