Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 150 g mencu filejas

  • 50 g piena vai ūdens

  • 25 g baltmaizes

  • 15 g sviesta

  • 1 maza ola

  • sāls


Mārrutku mērcei:


  • 100 g zivju buljona

  • 15 g skābā krējuma

  • 5 g kviešu miltu

  • mārrutki

  • sviests cepšanai


Mencu fileju kopā ar pienā vai ūdenī izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ. Samaltajai masai pievieno izkausētu sviestu, olu, sāli, atlikušo pienu vai ūdeni un samaisa. 

Ar samitrinātām rokām veido frikadeles un vāra zivju buljonā. 

Gatavas izņem, liek dziļā traukā, pārlej mārrutku mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.


Lai pagatavotu mārrutku mērci, uz pannas sviestā izkarsē kviešu miltus, līdz kļūst gaiši brūni, pievieno zivju buljonu, kurā vārītas frikadeles, mārrutkus, skābo krējumu un 5–10 minūtes vāra.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu