Pikanta un oriģināla recepte, kuras autore ir kuldīdzniece Terēze Strauta. Par viņas dabai tuvo dzīvesstilu un neparastajām receptēm lasiet "Praktiskā Latvieša" 12.jūnija numurā.

Nātru un zilā siera uzkoda

Sastāvdaļas

  • 200 g nātru lapu 
  • 140 g zilā siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote graudu sinepju
  • 4 saldskābmaizes šķēles

Pagatavošana

Pannā izkausē sviestu, ieliek nātres un sautē 1 minūti, tad ļauj minūti padzist un rupji sasmalcina. 

Pievieno saldo krējumu, sinepes un pusi siera. Masu rūpīgi samaisa.

Uz uzkarsēta grila no abām pusēm viegli apgrauzdē maizi. Nātru un siera maisījumu uzliek uz grauzdiņiem, apbārsta ar atlikušo sieru un grilē, līdz grauzdiņi kļūst zeltaini, siers burbuļojošs. Pasniedz karstus.

Nātres var aizvietot ar spinātiem.