Ineses Galantes fonds ar Nākotnes atbalsta fonda līdzfinansējumu jau devīto reizi rīko konkursu jaunajiem izpildītājmāksliniekiem ar mērķi atklāt talantus un palīdzēt viņiem profesionāli attīstīties.

Reklāma

Konkurss tiek organizēts sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Nākotnes atbalsta fonds (NAF) ir ne tikai ilggadējs muzikālā konkursa finansiālais partneris, bet arī nodrošina uzvarētājiem naudas balvas.

Tas norit četrās kategorijās – vokālā māksla, taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle. Konkursa galvenie uzdevumi ir atklāt talantīgos izpildītājmāksliniekus, aktivizēt bērnu un jauniešu interesi par mūziku un kultūras norisēm, atbalstīt jauno mākslinieku profesionālās aktivitātes, virzīt to attīstības procesu, nodrošināt praktisko skatuves pieredzi, kā arī motivēt tālākām studijām izvēlētajā mūzikas virzienā.

Svētdien, 26. novembrī, konkursa finālisti uzstāsies ar skaņdarbiem Dzintaru koncertzālē, kur notiks arī laureātu apbalvošana.

Nākotnes atbalsta fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna atzīst: "Ik gadu, atbalstot šo konkursu, mēs nepārstājam brīnīties par to, cik daudz Latvijā ir talantīgu bērnu un jauniešu. Jebkuras iniciatīvas, kas palīdz viņiem realizēt savu potenciālu, ir ļoti apsveicamas. (..) Mūsu labdarības fonds ar Ineses Galantes fondu sadarbojas jau kopš tā pašiem pirmajiem soļiem, bet var teikt, ka šī sadarbība aizsākās vēl senāk, kad vēl tikai tika plānota konkursa uzsākšana. Tas ir, vairāk nekā desmit gadus."

I. Šīna arī norāda, ka daži konkursa laureāti jau guvuši lielus sasniegumus – Aleksandrs Komka, konkursa "Ineses Galantes talanti" "Grand Prix" ieguvējs, ir viens no spilgtākajiem Latvijas jaunajiem pianistiem. 

Viņš ieguvis pirmās prēmijas konkursos Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Spānijā, Itālijā, Ungārijā, Vācijā un citās valstīs, spēlējis kopā ar Lietuvas kamerorķestri "CANTUS" un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfonisko orķestri. Savos 19 gados sniedzis koncertu Lielās ģildes Ģerboņu zālē.

Konkursa "Ineses Galantes talanti" otrās prēmijas (vokāls) ieguvēja Jeļizaveta Galkina šogad programmas "Erasmus" ietvaros iestājās Hāgas konservatorijā, kur pabeidza maģistrantūras pirmo kursu. Viņas profesionālie panākumi ir iespaidīgi: piedalīšanās konkursā "Belvedere singing competition", Māsas loma Latvijas Nacionālās operas iestudējumā "Karmelīšu dialogi", Annas partija I. Stravinska operā "Plenča piedzīvojumi" (diplomeksāmens Operklasē) u. c.

Dainis Kalnačs, trešās vietas ieguvējs kategorijā "Vokālā māksla", veiksmīgi absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un ieguvis bakalaura grādu, debitējis uz Latvijas Nacionālās operas skatuves ar Dona Otavio lomu Mocarta operā "Dons Žuans". Piedalījies Virgilija Noreikas III Starptautiskajā konkursā, kurā startēja 51 dziedātājs no visas pasaules.

Un, protams, arī par brīnumbērnu dēvētais vijolnieks Daniils Bulajevs, kurš plaši pazīstams kļuva jau deviņu gadu vecumā, kad uzvarēja Ineses Galantes talantu konkursā, pēc tam plūcis laurus vēl daudzos citos starptautiskos konkursos un ieguvis Kultūras ministrijas apbalvojumu par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs.

"Bet tomēr vissvarīgākais ir konkursa atklātība, demokrātija, draudzīgums un profesionalitāte – visos tā posmos. 

Konkursā attālinātā režīmā var pieteikties jebkurš talantīgs muzikāls bērns no jebkuras vietas Latvijā, iegūstot gan pieredzi, gan mentorus, gan iespēju uzstāties uz lielām skatuvēm. Turklāt pirmo vietu uzvarētājiem piešķiram prēmijas, kas palīdz gan realizēt ieceres par jauna mūzikas instrumenta iegādi, gan apmaksāt meistarklases vai privātstundas."

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.