Pavasaris nav iedomājams bez rabarberu klimpu zupas!
Zupai:
- 400 g rabarberu
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 2 l ūdens
Klimpām:
- 300 g biezpiena
- 100 g kviešu miltu
- 100 g cukura
- 1 ola
- šķipsna vaniļas cukura
- šķipsna sāls
Rabarberus nomizo, sagriež ripiņās, liek verdošā ūdenī, pieber cukuru un vāra mīkstus. Kartupeļu cieti izšķīdina pusglāzē auksta ūdens, maisot vienmērīgā strūklā pielej zupai un uzvāra.
Sajauc klimpām paredzētās sastāvdaļas. Uzvāra ūdeni, ar tējkaroti liek biezpiena masu vārošā ūdenī un vāra kādas 5 minūtes. Gatavās klimpas pievieno rabarberu zupai un pasniedz.
Lai iekrāsotu rabarberu zupu, tai pievieno upenes vai mellenes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu