Meksikāņu iecienīto dārzeņu sarakstā noteikti ir kukurūza un ķirbis. Mūsdienās, kā visā pasaulē, iecienīti ir arī kabači un cukīni. Bet īpašo noskaņu šim sacepumam piešķir asais čili.
Sastāvdaļas
- 400 g cukīni vai kabaču
- 1 kārba konservētas kukurūzas
- 100 g Čedaras siera
- 100 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 olas
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Rīvēts muskatrieksts
- 1 nažgals čili pulvera
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Cukīni vai kabaci bez sēklām sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Kukurūzu notecina sietā, tad sablendē.
- Sarīvēto cukīni vai kabaci sajauc ar kukurūzas biezeni, pievieno 75 g sarīvēta siera, krējumu, eļļu, olas, maltus piparus, rīvētu muskatriekstu, čili pulveri. Visu sajauc vienmērīgā masā.
- Cepamo formu ieziež ar sviestu, pilda sacepuma masu, nolīdzina virsu, saliek sviesta pārslas un pārkaisa palikušo sarīvēto Čedaras sieru. Formu liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz sacepuma virsa ir zeltaina.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu