Cukīni, tomāti, baziliks, olīveļļa, un varam likt uzrakstu – Vidusjūras gaumē…

Sastāvdaļas

  • 4 lieli cukīni
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas un papildu eļļa ietaukošanai
  • 1 neliels sīpols
  • 4 nogatavojušies tomāti
  • 4 ēdamkarotes sasmalcināta bazilika
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 250 g siera

Pagatavošana

  1. Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm, mīkstumu izgrebj un sasmalcina.
  2. Sīpolu sasmalcina, tomātus sagriež mazos gabaliņos, kaperus notecina un rupji sakapā. Sieru sarīvē.
  3. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas.
  4. Kad sviests sāk putot, pievieno sasmalcinātus sīpolus un, nepārtraukti maisot, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini. Pievieno cukīni mīkstumu, tomātus un baziliku, apkaisa ar sāli un maltajiem pipariem un maisot cep 5 minūtes.
  5. Cukīni no iekšpuses ieziež ar atlikušo eļļu. Cepamo formu ieziež ar eļļu, tajā liek izdobtās cukīni pusītes un liek cepties līdz 180 ºC sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  6. Pusi no tomātu maisījuma sadala līdzīgās daļās un ieklāj izdobtajos cukīni. Virsū ber kaperus un plānā kārtiņā sieru. Pildītos cukīni pārklāj ar atlikušo tomātu maisījumu un apkaisa ar atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī 15 minūtes, līdz siers sāk burbuļot.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.