Ātri pagatavojami salātiņi, kas lieliski noderēs arī pie grila ēdieniem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 mazs galviņkāposts
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 ml baltvīna etiķa
  • 150 ml rapšu eļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls

Kāpostam noplūc ārējās lapas. Galviņu sagriež vai saēvelē plānās strēmelēs, sīpolu sagriež plānos gredzenos, papriku šaurās strēmelēs. Burkānus nomizo un sarīvē.

Kāpostu, papriku, burkānus un sīpolu liek salātu bļodā un pārlej ar mērci, kas pagatavota no etiķa, eļļas, sinepēm, cukura un sāls. 

Bļodai uzliek vāku un atstāj savilkties.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem