Šādā veidā pagatavotos gurķus var ēst kā salātus vai izmantot kā pildījumu slēgtajām maizītēm.
Sastāvdaļas
- 2–3 gurķi
- 1 kārba tunča savā sulā (notecināts)
- 1/2 avokado (saspaidīts)
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1 ēdamkarote grieķu jogurta vai majonēzes
- Sāls
- Malti melnie pipari
- Kinza un loki
Pagatavošana
Gurķus sagriež 4 cm garos gabalos un izgrebj vidu. Sajauc tunci ar avokado, citronu sulu, jogurtu, sāli un pipariem. Pilda izgrebtos gurķus un dekorē ar kinzu vai lociņiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem