Jāņem vērā, ka pirms vārīšanas ar ckuru apbērtajiem ķiršiem jāļauj nostāvētis, vēlams, cauru nakti.
Sastāvdaļas
- 1 kg skābo ķiršu (bez kauliņiem)
- 800 g cukura
- 1 citrona sula (pēc izvēles – piešķir svaigumu un palīdz sabiezēt)
Pagatavošana
1. Sagatavo ķiršus – nomazgā un attīri tos no kauliņiem.
2. Liec ķiršus lielā katlā un pārkaisi ar cukuru. Ļauj nostāvēties 2–3 stundas (vai nakti), lai izdalās sula.
3. Uzkarsē ķiršu maisījumu uz vidējas uguns, līdz sāk vārīties. Samazini uguni un vāri apmēram 30–40 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Ja vēlies, pievieno citrona sulu vārīšanas beigās.
4. Pārbaudi ievārījuma gatavību – liec pilīti ievārījuma uz auksta šķīvīša. Ja pilīte neizplūst, bet saglabā formu, ievārījums ir gatavs.
5. Lej karstu ievārījumu sterilizētās burkās, cieši aizvāko un apgriez ar vāciņu uz leju, līdz tas atdziest. Uzglabā vēsā un sausā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem