Šī zupiņa ir garšīga gan karsta, gan auksta

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 jaunās bietītes ar visām lapām
  • 3 saujas grūbu
  • 2 lauru lapas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Vāra grūbas (ātrāk vārīsies, ja būs vismaz 6 stundas mērcētas). Kad grūbas pusmīkstas, katlā pievieno sarīvētas bietes. Pēc aptuveni 15 minūtēm pieliek sagrieztus biešu kātiņus un lapas, kā arī garšvielas. Vāra, līdz bietes šķiet pietiekami mīkstas. 

Pasniedzot zupai var pievienot sagrieztas cieti novārītas olas. Pēc izvēles var pielikt skābo krējumu, bet tas var nomākt šīs vieglās zupas aromātu – tā zaudēs īpašo biešu lapiņu garšu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem