Avokado var saspaidīt, līdz izveidojas biezenis, uzziest uz maizes šķēles vai grauzdiņa un garšas bagātināšanai uzbārstīt piparus, uzspiest citrona sulu. Gatavojot burgerus, majonēzi var aizstāt ar avokado vai pievienot to papildu garšai. Var ietīt suši kā papildinājumu zivīm vai dārzeņiem vai likt klāt no dārzeņiem pagatavotām biezzupām. Šķēlītēs sagriezts avokado labi sader ar lapu salātiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g vārītas vai grilētas vistas filejas
  • 50 g spinātu vai rukolas
  • 1 gatavs avokado
  • ½ sarkanās paprikas
  • ½ garā gurķa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Avokado sagriež šķēlītēs vai kubiņos un pārslaka ar citronu sulu, lai nesabrūnē. Gurķi un papriku sagriež sīkos gabaliņos, vistas gaļu – šķēlēs. Bļodā sajauc spinātus (vai rukolu), vistas gabaliņus, dārzeņus un avokado. Uzlej mērci, kas pagatavota no olīveļļas, atlikušās citronu sulas, sinepēm, sāls un pipariem. Viegli samaisa.

Avokado.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem