Melleņu biezenim var pievienot dažas ēdamkarotes skābā krējuma vai baltā bezpiedevu jogurta

Reklāma

Sastāvdaļas

Pankūkām

  • 1,5 glāze miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • 1,5 glāzes piena
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta vai eļļas

Melleņu un meža zemenīšu biezenim

  • 2 glāzes melleņu
  • ½ glāzes meža zemenīšu
  • ½ glāzes skābā krējuma vai baltā bezpiedevu jogurta (pēc izvēles)
  • 1–2 tējkarotes cukura (pēc izvēles)

Pagatavošana

1. Sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cukuru un cepampulveri.

2. Atsevišķā traukā sakuļ olu, pievieno pienu un izkausētu sviestu vai eļļu.

3. Samaisa sausās un šķidrās sastāvdaļas. Šķidrās sastāvdaļas ielej sausajās un rūpīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīkla nedrīkst būt pārāk bieza, ja nepieciešams, pievieno nedaudz piena. Mīklai ieteicams atpūsties 30 minūtes.

4. Uzkarsē pannu vai pankūku cepamo ierīci ar nedaudz eļļas vai sviesta. Uzkarsētajā pannā ar kausiņu lej nedaudz mīklas, to nopludina vienmērīgi pa visu pannu plānā kārtā.

Pankūku mīklu lej uz sakarsētas pannas. Pankūkas cep uz vidējas uguns.

5. Cep pankūkas uz vidējas uguns, līdz parādās burbuļi virspusē un malas izskatās gatavas. Tad pankūku ar koka lāpstiņu apgriež un cep vēl dažas minūtes, līdz pankūka ir brūngana.

6. Melleņu un meža zemenīšu biezenim ogas sablendē. Pēc izvēles var pievienot 1–2 tējkarotes cukura.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem