Šī recepte derēs visu vasaru, un katru reizi atkarībā no pievienotajām ogām un medus salāti garšos atšķirīgi. Eksperimentē droši ar zaļumiem – piparmētru, timiānu, rozmarīnu un citiem garšaugiem.
Sastāvdaļas
- Zemenes, avenes, mellenes, jāņogas, kazenes (pēc izvēles)
- Dažas piparmētru lapiņas vai citi zaļumi
- 1–2 tējkarotes medus vai kļavu sīrupa
- Dažas laima vai citrona sulas karotītes
Pagatavošana
Visas ogas saudzīgi sajauc ar medu, citrusu sulu un sakapātām piparmētru vai citu garšaugu lapiņām. Ēd uzreiz – ļoti atsvaidzinošs deserts!
Kā piedevu var pievienot arī balto bezpiedevu jogurtu jeb biezo grieķu jogurtu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem