Kad tradicionālie medījuma gaļas pagatavošanas veidi gandarījumu nesniedz, vērts paeksperimentēt ar garšām. Interesants un pikants garšu maisījums izdevās, savienojot vienā buķetē brieža gaļu, spinātus, ķiplokus un Briseles kāpostus.

Brieža gaļas mīkstumu sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs, pirms tam rūpīgi atdalot plēves un cīpslas. Gaļu apsāla, piemaļ svaigus piparus, pievieno pāris zariņu svaiga rozmarīna un šķipsnu svaigu timiāna lapiņu. Viegli pārslaka ar Modenas balzamiko etiķi un vīnogu kauliņu eļļu. Gaļai ļauj marinēties apmēram stundu, kamēr tiek gatavotas piedevas un mērcīte.

Cepeškrāsnī uz pannas liek divas ķiploka galviņas un cep aptuveni 15–20 minūtes 230 grādu temperatūrā. Šajā laikā ķiploki mazliet karamelizēsies. Tad tos izloba, liek katliņā un pārlej ar saldo krējumu. Karsē, līdz krējums sāk mest mutuļus, un pievieno spinātu lapiņas. Pāris reižu apmaisa un liek blenderī. Sakuļ viendabīgā masā un pēc garšas pievieno sāli, svaigi maltus piparus un maltu muskatriekstu.

Bļodā ieber Briseles kāpostus un uz vienu divām minūtēm pārlej ar verdošu ūdeni, kāpostus noblanšējot. Kāposti kļūs kraukšķīgi un iegūs lielisku zaļu krāsu. Kāpostus līdz pasniegšanai iemarinē ar sāli, pipariem, svaigām timiāna lapiņām un vīnogu kauliņu eļļu. 

Uz pannas lej mazliet eļļas un apbrūnina brieža gaļas šķēlītes. Tad tās kārto uz cepešpannas un 230 grādu temperatūrā cepeškrāsnī cep vēl 10–15 minūtes. 

Pasniedz sakārtotas uz silta šķīvja. 

Garšu buķeti lieliski papildinās kāds no pussaldajiem sarkanvīniem. Man, piemēram, labs papildinājums šim ēdienam šķita Marani Telavuri sarkanvīns no Gruzijas, kuram ir ilga un lieliski sabalansēta pēcgarša. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.