Valmieras teātrī 5. janvārī pirmizrādi piedzīvos režisora Toma Treiņa un radošā ansambļa veidotais stāsts "Daliņš" par vienu no visu laiku izcilākajiem latviešu vieglatlētiem Jāni Daliņu, kurš 1932. gadā Losandželosas olimpiskajās spēlēs 50 kilometru soļošanas distancē izcīnīja sudraba medaļu.

Reklāma

Izrādes scenārija autors ir Mārtiņš Meiers, scenogrāfs - Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece - Marta Treine, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, komponists - Platons Buravickis.

Lomas attēlos Anna Nele Āboliņa, Eduards Johansons, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Inese Ramute, Klinta Reinholde un Kārlis Dzintars Zahovskis.

Sākot strādāt Valmieras teātrī, Trenis ik pa laikam dzirdējis par soļotāju, valmierieti Daliņu. Valmierā ir stadions, kas nosaukts Daliņa vārdā, ir piemineklis, sienas gleznojums un arī iela.

"Šķita, ka aiz šī cilvēka ir interesants stāsts, kā viņš no zemnieka kļuva par vienu no izcilākajiem sportistiem Latvijas vēsturē," 

atzīst režisors un sola, ka izrāde būs soļojums cauri gan karstajām Losandželosas ielām 1932. gadā, gan cauri Daliņa dzīvei.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.