Latvijas džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē izdota ģitārista un komponista Matīsa Čudara trio plate "Take Your Time". Trio bez Matīsa piedalās arī kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Reklāma

Pēdējo gadu laikā, Matīsa Čudara trio mūziķiem savstarpēja saspēlēšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu — rituālu, kas puišiem kalpo kā enerģijas un spēka avots, garīgās izaugsmes ceļvedis, mentālās veselības līdzsvarotājs, un, protams, tilts starp katra personīgo pasauli un plašāku sabiedrību.

Albuma tapšanas video:

Katrs no viņiem būdams starptautiski atzīts savā jomā, viens otru gan atbalsta, gan izaicina. Tā viņu mūzikā strāvo spēcīgi pamati, kā arī nerimstoša tieksme pēc izaugsmes un attīstības.

Matīsa Čudara trio skaņuplate "Take Your Time".

Lai arī katrs mūziķis ir strādājis visdažādākajās muzikālajās stilistikās — sākot no pop un rokmūzikas, līdz pagrīdes metālam un avangarda improvizācijai, Matīsa Čudara trio mūzika galvenokārt sakņojas organiskā džeza, blūza un kantrī sakausējumā. Viņu mūziku caurstrāvo latvisks melodiskums, mīlestība pret neizmērojami plašajām afrikāņu un indiešu ritmu pasaulēm, kā arī Matīsa darbība klasiskajā mūzikā, tostarp šogad iegūtais maģistra grāds kompozīcijā Jeila Universitātē (Yale University), sniedz trio mūzikai strukturētību, kura bieži sniedzas ārpus džeza mūzikas ierastajiem rāmjiem.

"Albums ir ieskats ansambļa muzicēšanas procesā, kurā apkopotie skaņdarbi un daudzu gadu laikā izlolotās melodijas, sniedz klausītajam estētisku baudījumu un emocionālu komfortu, ved pastaigā, reizēm vieglā skrējienā, cauri dažādām, neparasti iekārtotām istabām, un brīžam nemanāmi uzdod pa kādai grūtāk atminamai mīklai,"

stāsta Matīss Čudars

Skaņdarba "Medus Bauska" video:

Jaunajā platē klausāmi deviņi skaņdarbi, kas ierakstīti 2022. gada jūlijā TRU Studio Rīgā skaņu režisora Kriša Veismaņa vadībā. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas fotogrāfu Jāņa Deinata un Oskara Upenieka fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki.

Matīsa Čudara trio.

Matīsa Čudara trio koncerts kultūrvietā "M/Darbnīca" 2022. gada vasarā, īsi pirms došanās ierakstu studijā, šogad ieguva Lielās Mūzikas gada balvu nominācijā "2022. gada labākais koncerts".

Jauno skaņuplati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības "Jersika Records" mājas lapā vai "Bandcamp" platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

Noklausies!

Albums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.