Medījumam ir daļas, kas izskatās labi, varētu būt gardas, bet citreiz īsti nesaproti, ko ar to darīt. Te nu eksperiments – aļņa kāja ar mērcīti.

Reklāma

Manā vērtību skalā laba gaļa ir tā, pēc kuras ēšanas nav vajadzīgs zobu diegs vai zobu bakstāmais. Mīksta gaļa zobos neķeras, un tas ir mans galvenais mērķis. Stiegrainais aļņa apakšstilbs dod diezgan daudz gaļas, bet izaicinājums ir liels – kā to padarīt mīkstu. Līdz šim kaut kā neadekvāti šo medījuma daļu ignorēju, bet tad sapratu – šeit ir liels potenciāls. 

Sastāvdaļas

  • Aļņa kājas apakšstilbs, derēs arī briedis
  • Svaigs cūkas speķis
  • Ķiploki, sīpoli, burkāni
  • Garšvielas

Pagatavošana 

Aļņa kājas apakšstilbs.

Katlā liek čurkstināties speķi. Sacep brūnu. Pats par sevi tas jau izskatās gardi un lieliski. 

Sagriež sīpolus un burkānus, apcep kopā ar speķi.

Apcep apakšstilbu. 

Liek dziļā katlā vai pīlē, apkaisa ar garšvielām, liek klāt apcepto speķi, sīpolus un burkānus. Aplej ar karstu ūdeni.

Liek virsū vāku un lēni sutina vismaz trīs līdz četras stundas. 

Rezultātā gaļai jālobās nost no kauliem. Gaļa ir tik laba! 

Mīksti un burvīgi!

Mīksti un burvīgi! 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.