Lapu salātus iesaka ēst katru dienu, jo tādējādi iespējams uzņemt organismam nepieciešamās uzturvielas. Iedvesmai - salāti ar ogām un riekstiem vieglai maltītei.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 150 g salātu (rukola, spināti, romiešu salāti u.c.)
  • 1 avokado
  • 150 g zemeņu
  • 100 g melleņu vai kazeņu
  • 100 g fetas vai kazas siera
  • 50 g valriekstu

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • balzametiķis pēc garšas
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Zemenes un avokado sagriež šķēlēs vai kubiņos. Valriekstus nedaudz apgrauzdē. Uz lēzena šķīvja kārto salātu lapas, uzber ogas, avokado, drupinātu fetas (vai kazas) sieru un grauzdētus riekstus.

Pagatavo mērci, sajaucot tās sastāvdaļas. Uzlej salātiem pirms pasniegšanas.

Salāti.