Šos gurķīšus var ēst ar nūdelēm vai rīsiem, vistu vai garnelēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 svaigi gurķi
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 1/2 tējkarotes rīvēta ingvera
  • 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
  • 1/2 tējkarotes čili pārslu
  • 1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu
  • 1 tējkarote rīsu etiķa vai citronu sulas
  • 1 ēdamkarote apelsīnu sulas

Pagatavošana

Gurķus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos. Lielā bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu, ingveru, ķiploku, čili pārslas un etiķi. Pievieno gurķus un rūpīgi samaisa. Pārkaisa ar grauzdētām sezama sēklām.

Atstāj marinēties 10–15 minūtes un pasniedz.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem