Ļoti garda recepte, derēs gan kā piedeva gaļai, gan kā pamatēdiens.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g nelielu baklažānu
  • 400 g cukīni
  • 500 g sarkanās paprikas
  • 200 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls

Olīvu pesto:

  • 70 g melno olīvu bez kauliņiem
  • 50 g rīvēta Parmas siera
  • 50 g ciedru riekstu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 ml olīveļļas
  • 6 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote jūras sāls

Pagatavošana

Baklažānu sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēlēs. Pārkaisa ar sāli un liek savilkties. Nomizo cukīni un arī sagriež šķēlēs. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni, sagriež gabalos. Sīpolu nomizo, sagriež sīkāk. Sēnes noberž ar mitru dvieli.

Baklažānu šķēles noskalo un nosusina. Tad dārzeņus pamīšus dur uz iesma un pārziež ar eļļu, kas sajaukta ar sāli.

Gatavo pesto: ķiploku nomizo, sakapā un kopā ar sāli saberž piestā. Olīvas sakapā. Samaisa ar ķiplokiem un citrona sulu un sablendē. Pielej olīveļļu un visu sajauc. Ciedru riekstus pannā bez taukvielām apgrauzdē, pēc tam sakapā. Kopā ar Parmas sieru iejauc olīvu biezenī.

Dārzeņu iesmus grozot cep uz sakarsēta grila aptuveni 12 minūtes. Ja nepieciešams, pārziež ar eļļu. Pasniedz ar olīvu pesto.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem