Zemeņlaika gardums - klasiskais tiramisu, šoreiz ar saldajām sezonas ogām. Vislabāk garšos, ja šī kūka kādu brīdi pastāvēs, lai viss sasūcas cepumos.
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 500 g maskarpones siera
- 4 olu dzeltenumi
- 100–140 g cukura
- 1–2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 12–18 cepumi dāmu pirkstiņi
- rotāšanai veselas zemenes, rieksti, šokolāde pēc izvēles.
Pagatavošana
Zemenes nomazgā, atbrīvo no lapiņām, liek blenderī un sasmalcina kopā ar cukuru pēc garšas. Iegūtajā masā pievieno apelsīnu liķieri, bet pilnīgi var iztikt arī bez tā.
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem, baltumi nebūs vajadzīgi (lai gan citi tos pievieno šim saldajam, šoreiz nē).
Dzeltenumiem pievieno cukuru, visu ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, stingrai masai.
Citā traukā liek maskarpones sieru, saspaida ar dakšiņu un sakuļ ar mikseri līdz gaisīgumam, pakāpeniski pievienojot sakultos olu dzeltenumus.
Formas apakšā vai saldā ēdiena trauciņos uzreiz apakšā liek nelielu kārtiņu maskarpones masas.
Katru dāmu pirkstiņu iemērc zemeņu masā un kārto virs krēma kārtas, pārlej ar zemeņu mērci. Tālāk seko maskarpones kārta, tad zemeņu masā apviļāti cepumi, virsū zemeņu mērces kārta.
Pašā augšā liek maskarpones kārtu. Rotā ar veselām zemenēm, riekstiem, rīvētu šokolādi utt.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem