Lai iegūtu daudzveidīgāku garšu, bieži konservē dažādu ogu maisījumus.
Sastāvdaļas
- 200 g zemeņu
- 200 g aveņu
- 200 g melleņu
- 150–200 g cukura
- 600 ml ūdens
Pagatavošana
1. Ogas pārlasa, atdala no kātiņiem un saber burkā. Var bērt kārtām vai sajauktas.
2. Uzvāra sīrupu, savienojot ūdeni ar cukuru un maisot karsē, līdz cukurs ir izkusis. Sīrupu pārlej ogām.
3. Pasterizē 15 min.
4. Aizvāko, atdzesē apgrieztas burkas. Uzglabā sausā, vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem