Cūku pupas savu vasaras garšu vislabāk saglabā, kamēr nav noga­tavojušās un ir zaļā krāsā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g lobītu cūku pupu (vajadzēs 1–1,3 kg pupu pākstu)
  • 5 kartupeļi 
  • 2 sīpoli 
  • 2 burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 100 g bekona
  • 200 ml saldā krējuma
  • saišķis pētersīļu
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

Novāra pupas un izloba. Visus dārzeņus nomizo un sagriež gabalos. Lielā katlā eļļā apcep dārzeņus (sīpolus, burkānus, kartupeļus), līdz tie sāk iegūt zeltainu krāsu, tad pievieno sagrieztus selerijas kātus. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Uzlej ūdeni un vāra, līdz dārzeņi gatavi. Pievieno vārītās pupas, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Pielej saldo krējumu, uzvāra, lai zupa uzmet burbuli. 

Zupu var baudīt klasiskajā versijā vai kā biezzupu visu sablendē. 

Bekona šķēles apcep un pirms pasniegšanas pievieno zupai. 

Ja cūku pupu ēdieni vēderā izraisa diskomfortu, pirms ēšanas ieteicams izdzert glāzi fenheļa vai anīsa tējas vai ēdienam gatavošanas laikā pievienot maltas diļļu sēklas, fenheli, ķimenes un koriandru.  

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem