Maigākai garšai var pievienot ābolus vai rīvētus burkānus.
Sastāvdaļas
- 1 kg smiltsērkšķa ogu
- 700–800 g cukura (atkarībā no vēlamā salduma līmeņa
- 100 ml ūdens (pēc vajadzības)
Pagatavošana
1. Noskalo smiltsērkšķa ogas, izlasi bojātās. Ja vēlies, vari ogas izberzt caur sietu, lai atdalītu sēklas un iegūtu tikai biezeni.
2. Liec ogas vai biezeni katlā kopā ar nelielu daudzumu ūdens, lai nepiedeg. Vāri uz vidējas uguns apmēram 10–15 minūtes, līdz ogas sāk izjukt.
3. Pievieno cukuru un turpini vārīt vēl 10–15 minūtes, regulāri maisot. Ievārījums kļūs biezāks un viendabīgāks.
4. Karsto ievārījumu pildi sterilizētās burkās, aizvāko un apgriez ar vāku uz leju, lai veidotos vakuums. Ļauj atdzist. Uzglabā vēsā un sausā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem