Šis gardums pagatavojams no svaigām vai saldētām ogām. Gaisīgais deserts visgardākais ir no avenēm vai zemenēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu vai saldētu aveņu/zemeņu
  • 2 olu baltumi
  • 80–100 g cukura (pēc garšas)
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 2–3 piparmētru lapiņas vai vaniļas cukura

Pagatavošana

1. Ja izmanto saldētas avenes, tās nedaudz atkausē. Ogas izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas (pēc vēlēšanās), un iegūst biezeni. Pievieno citrona sulu.

2. Ar mikseri saputo baltumus līdz stingrām putām. Pamazām pievieno cukuru, turpinot putot, līdz masa kļūst spīdīga un stingra (līdzīgi kā bezē).

3. Lēnām, uzmanīgi saputotajos baltumos iecilā aveņu biezeni, lai tas nezaudētu gaisīgumu.

4. Ieliec masu silikona veidnēs vai vienā lielākā traukā. Liec saldētavā uz 3–4 stundām vai – līdz masa sastingst.

5. Pirms pasniegšanas paturi 10–15 minūtes istabas temperatūrā, lai masa kļūtu mīkstāka. Dekorē ar svaigām avenēm, piparmētru vai pūdercukuru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem