Gurķis ir izcils sorbeta pamatprodukts – maigs, sulīgs un mazkaloriju.
Sastāvdaļas
- 2 lieli svaigi gurķi
- 3 ēdamkarotes medus vai cukura sīrupa
- 1 ēdamkarote laima sulas
- 1/2 tējkarotes rīvētas laima miziņas
- 1 sauja svaigu piparmētru lapu
Pagatavošana
Gurķus nomizo un sagriež gabalos. Liek blenderī, pievieno medu, laima sulu, miziņu un piparmētras.
Blendē līdz viendabīgai konsistencei. Masu izkāš caur sietu un liek saldētavā uz 2 stundām.
Ik pēc 30 minūtēm apmaisa, lai neveidotos ledus kristāli.
Pasniedz bumbiņās ar piparmētru lapiņām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem