Šajā receptē kompots tiek gatavots ar mazāku cukura daudzumu un trīsreizēju pārliešanu.

Reklāma

Sastāvdaļas (uz 3 litru burku)

  • 1 kg ķiršu
  • 100–120 g cukura
  • 2 litri ūdens

Pagatavošana

1. Sagatavo ogas. Ķiršus nomazgā, liek burkā līdz 1/3 tilpuma.

2. Gatavo sīrupu. Uzvāra ūdeni, pārlej ķiršiem līdz augšai. Aizvāko ar vāku (ne cieši).

3. Izkarsē ogas. Atstāj 15 min uzvārīties burkā (ogām izsutināties).

4. Atkārtoti pārlej ogas. No burkas lej nost šķidrumu, uzvāra to vēlreiz, pievieno cukuru.

5. Vēlreiz pārlej atpakaļ burkā, cieši aizvāko un apgriež ar vāku uz leju.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem