Mednis nomedīts Zviedrijā, nevis Latvijā. Tur medņu medības atļautas rudenī un ziemā, un tiek nomedīts pietiekami liels šo putnu skaits. Medī gaļai, nevis lai putnu izbāztu. Tādēļ arī aizguvu dažas idejas receptēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Medņa, fazāna, zoss vai pīles kājiņas
  • Augu eļļa
  • Ķiploka galviņa
  • Garšvielas 

Pagatavošana

Princips tāds pats, kā gatavojot stirnas priekšplecu. Lēni, ilgi un eļļā. Tas tādēļ, ka medņa, fazāna vai jebkura cita nomedītā putna stilbiņi ir gana sportiski un tāpēc arī pacieti. Tādēļ jāatrod metode, kas šo patiesībā burvīgo medījuma daļu padara mīkstu un baudāmu. Šādā veidā var pat gatavot vecu meža zosi, lai to padarītu ēdamu. Saliek kājiņas dziļā traukā, ko var likt cepeškrāsnī, pārlej ar eļļu, pievieno ķiploka daiviņas, garšvielas, liek cepeškrāsnī uz 80 grādiem un aizmirst uz vismaz septiņām stundām. Kad gatavs, ņem ārā, liek uz salvetes, lai eļļa notek un pārkaisa ar rupjo sāli. Ilgi – jā, bet vienkārši un gardi. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.