Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz kabaču pankūku recepte.
Reklāma
- 1 kabacis
- 1 ola
- 1 ēdamkarote mannas
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
- eļļa
- skābais krējums
Kabaci nomizo, sarīvē, pievieno olu, sāli, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un mannu, kas labāk nekā milti satur kopā pankūkas. Samaisa un patur aptuveni 10 minūtes, lai manna uzsūktu kabaču sulu un uzbriestu. Tad cep pankūkas uz pannas sakarsētā eļļā. Pasniedz ar skābo krējumu.
Skābajam krējumam var pievienot sakapātas dilles vai mārrutku, iespiest ķiploka daiviņu.