Ar dažādām minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem bagātie rabarberi iederas gan desertos, gan vasarīgos salātos. Tieši desertos rabarberi savu garšu spēj parādīt vislabāk. No tiem var pagatavot uzputeni, krēmu, ķīseli, dažādas kūkas, cepumus, mafinus, sorbetus un sukādes. Soreiz – rabarberu un zemeņu siera kūku.
Pamatnei:
- 200 g kviešu miltu
- 70 g sviesta
- 50 g cukura
- šķipsna sāls
Pildījumam:
- 100 g klasiskā krēmsiera
- 1 ola
- rabarberi
- zemenes
No receptē minētā produktu daudzuma pagatavo mīklu kūkas pamatnei. To samīca viendabīgā masā, ieklāj tortes formā, izveidojot maliņas uz augšu, izlīdzina un uz pusstundu ievieto ledusskapī.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārber ar cukuru un ļauj atsuloties, šķidrumu nolej. Zemenes sagriež nelielos gabaliņos. Rabarberus un zemenes vienmērīgi izlīdzina uz kūkas pamatnes. Olu sakuļ ar krēmsieru, iegūto masu pārlej rabarberu un zemeņu kārtai. Kūku liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 35–40 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu