Šī spārniņu marināde, pateicoties laimu sulai un balzametiķim, būs patīkami skāba un pikanta,
Sastāvdaļas
25–30 vistu spārniņu
Marinādei:
- 3 ķiploka daiviņas
- 6 ēdamkarotes kečupa
- 4 ēdamkarotes balzametiķa
- 3 laimu sula
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- 2 tējkarotes Kajennas piparu
- 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
- tabasko pēc garšas
Pagatavošana
Vistu spārniņus kārto lēzenā traukā. Ķiploka daiviņas notīra un sīki sakapā. Samaisa kopā ar kečupu, balzametiķi, laimu sulu, paprikas pulveri, kļavu sīrupu un tabasko. Marinādi pārlej vistu spārniņiem un atstāj uz kādām divām stundām savilkties.
Uzkarsē grilu un pārklāj ar foliju. Marinētos vistu spārniņus liek uz folijas un grilē aptuveni 10 minūtes.
Padomi grilēšanai
- Lai liellopa gaļa grilējot nesarautos, to vajag iegriezt.
- Gaļa sanāk ļoti mīksta, ja pirms grilēšanas to marinē eļļā.
- Sāli gaļai pievieno pēc grilēšanas, jo tas no gaļas izvelk mitrumu, padara gaļu sīkstu.
- Cūkas gaļa ir treknāka par liellopa gaļu, tāpēc tā vienmēr būs daudz sulīgāka.
- Cūkas muguras fileja ir visliesākā – lai būtu sulīga, tā jāmarinē eļļā.
- Grilēšanai ļoti parocīgas ir cūkas ribiņas un pavēdere.
- Vistas gaļu grilē ar visu ādu – zem tās ir plāna tauku kārta, kas pasargā gaļu no izkalšanas.
- Ja vistas ādu vairākkārt ieziež ar marinādi, tā kļūst zeltaini kraukšķīga.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem