Šāda veida ievārījums ir šķidrāks par ogu vārīšanu sīrupā un lieliski der kā piedeva desertiem, pankūkām, saldējumam vai brokastu pārslām.
Sastāvdaļas
- 1 kg ogu (zemenes, ķirši, avenes, mellenes u. c.)
- 1 kg cukura
- 250 ml ūdens
- Pēc vēlēšanās – 1 citrona sula vai šķēles
Pagatavošana
1. Pagatavo sīrupu. Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru. Maisi, līdz cukurs pilnībā izkusis un izveidojas caurspīdīgs sīrups.
2. Kad sīrups vārās, pievieno iepriekš nomazgātas un notecinātas ogas. Ja izmanto ķiršus vai citas ogas ar kauliņiem, tos iepriekš izņem.
3. Vāri neilgi – ļauj ogām vārīties sīrupā tikai dažas minūtes (5–10 min), līdz tās kļūst caurspīdīgas, bet nezaudē formu. Noņem putas, ja tādas veidojas.
4. Lai panāktu intensīvāku garšu un labāku tekstūru, vari ļaut maisījumam atdzist un nākamajā dienā vēlreiz uzvārīt un nedaudz pakarsēt. Uzvārīšanu un atdzesēšanu var atkārtot 2–3 reizes.
5. Lej karsto ogu sīrupu sterilizētās burkās, aizvāko un apgriez burkas otrādi, līdz atdziest.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem