Ātrs un ļoti garšīgs sacepums, kam piestāvēs ar cukuru sablendētas svaigas vai saldētas ogas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 1 glāze cukura
  • Pusglāze mannas putraimu
  • 4 olas
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, lai iegūtu viendabīgu masu. Pievieno mannu, olas, cukuru un vaniļas cukuru. Iegūto masu pārlej ietaukotā pannā, kas izbārstīta ar mannas putraimiem.

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī, līdz sacepums kļūst brūns (gatavību var pārbaudīt, iedurot sērkociņu, – ja pie tā nekas nelīp, sacepums ir gatavs).

Pasniedz ar krējumu.  Ja saldētavā vēl ir sasaldētas ogas, ir īstais laiks tās ņemt ārā, atkausēt un pievienot maltītei. Sacepumu var ēst gan siltu, gan aukstu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem